Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatunk értelmében.
D3+C-vitamin Családi Csomag

D3+C-vitamin Családi Csomag

Leírás

A csomag tartalmaz 2 db D3-vitamint (2x90 db) + 1 db BioFlavone-C vitamint (100 db)

A D-vitamin hozzájárul

  • az immunrendszer normál működéséhez,
  • a kalcium és a foszfor normál felszívódásához/hasznosulásához,
  • a vér normál kalciumszintjének fenntartásához,
  • az egészséges csontozat, fogazat és izomfunkció fenntartásához,
  • a normál sejtosztódáshoz.

A Vitamin Station D3-vitamin étrend-kiegészítője 2000 NE kolekalciferolt tartalmaz, mely segíthet megőrizni csontjaink, fogaink, izmaink egészségét, valamint hozzájárulhat immunrendszerünk épségének megőrzéséhez is.

D3-vitamin - Napfény a sötétségben

A D3-vitamin zsírban oldódik, testünk napfény segítségével képes előállítani, de táplálkozás útján is bejuttathatjuk a szervezetbe. Két fő formája van, a D3-kolekalciferol és a növényi eredetű D2-ergokalciferol.

A D2-vitamin növényi eredetű ergoszterolból, a D3-vitamin pedig a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben, napfény hatására képződik. A D-vitamin számos életfunkcióban fontos szerepet játszik, leginkább a csontok egészségének megőrzésében. Élettani funkcióját tekintve a D-vitamin, illetve a belőle létrejött vegyületek szabályozzák a csontok növekedését, fejlődését, felépítését és helyreállítását, valamint a kalcium és foszfor vékonybélből történő felszívódását.

Az immunrendszer első számú védőit, a T-sejteket is a D-vitamin aktiválja. (A T-sejtek azok a sejtek, amelyek felkutatják szervezetünkben a betolakodó vírusokat és baktériumokat, majd megsemmisítik azokat.) Így ha a szervezetben D-vitamin hiány lép fel, immunrendszerünk védelme is megbillen.

D-vitamin hiányára utalhatnak az alábbi tünetek:

  • csontritkulás
  • izomgyengeség
  • izomtömeg megfogyatkozás
  • gyermekkorban az angolkór
  • elégtelenné vált csontszerkezet (ásványi anyag tartalom hiány)
  • könnyen törő, és nehezen gyógyuló csontok
  • izomgörcs
  • gyenge immunrendszer
  • szív-és érrendszeri panaszok (magas vérnyomás, érelmeszesedés, stroke).

Kiknek ajánljuk a D-vitamint?

  • csontritkulással küzdőknek
  • időseknek
  • kismamáknak
  • sportolóknak
  • és olyanoknak, akik keveset tartózkodnak a napon.

D-vitamin források:

  • máj
  • tőkehalmáj olaj, csukamájolaj
  • hering, lazac, makréla, szardínia
  • tojássárgája
  • vaj

Mai, városias életformánknak köszönhetően, sok ember alig tartózkodik a természetes napfényen, hiszen akár egész nap is egy irodában, zárt térben tartózkodhat. Ha a városlakók mégis kijutnak az utcára, mivel a légköri szennyeződések elnyelik az ultraibolya sugarakat, kevesebb D-vitamin tud keletkezni a bőrükben. A fokozott bőrvédelem, pl. a bőrrák megelőzése miatt is, egyre kevesebbet tartózkodunk a napon, emiatt viszont D- vitamin hiányos állapotba kerülhetünk. Érdemes itt megjegyeznünk, hogy a D-vitamin hiányának nagyobb lehet a kockázata szervezetünkre nézve, mint a mértékletes napozásnak. Átlagos bőrszínű embereknek napi 15-20 percet érdemes a napon tölteni, kreol bőrűeknek pedig valamivel többet, mert a sötétebb bőrűekben kevesebb D-vitamin keletkezik.

A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium) is növelik a szervezet D-vitamin szükségletét, ezért a városi, szennyezet környezetben élőknek, és a dohányzóknak is fokozottan oda kellene figyelniük az elegendő mennyiségű D-vitamin fogyasztására. Vegán táplálkozásúaknak különösen ügyelniük kell a megfelelő D-vitamin bevitelre, hiszen az ő étkezéseik nem tartalmazzák a D-vitaminban gazdag ételeket, viszont a csontoknak, ízületeknek, fogaknak az optimális működéséhez elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű D-vitamin bevitel.

Egyes kutatások szerint a D-vitamin segíthet csökkenteni a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát, így a D-vitamin bizonyos mértékig csökkentheti az emlő-, vastagbél- és prosztata daganatok előfordulásának gyakoriságát, de más daganatos sejtek osztódására és áttéteinek kialakulására is gátló hatása lehet.

A D-vitamin szükséglet Magyarországon

A magyarországi éghajlaton októbertől áprilisig keveset süt a nap, ezért célszerű a szabadlevegőn tartózkodóknak is napi 2000 NE-re (nemzetközi egységre) növelni a D-vitamin bevitelünket.

D3-vitamin Összetétel      
       
Hatóanyag/tabletta Mennyiség NRV % * Hatóanyag forrása
D3-vitamin 50 μg (2000 NE) 1000 csukamájolaj
       
Összetevők: stabilizátor (mikrokristályos cellulóz); térfogatnövelő szer (karboximetil cellulóz nátrium sója), csomósodást gátlók és lesülést gátlók (szilícium, magnézium sztearát) kolakalciferol.
       
* napi beviteli referencia érték%-a felnőttek esetében  
       
Kiszerelés: 90 db tabletta  
Adagolás: napi 1-2 tabletta, bő folyadékkal bevéve
Figyelmeztetés: A termék gyermekek elől elzárva tartandó! Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott étrendet és az egészséges életmódot.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tartandó!
Származási hely: USA      
Gyártó: Vitamin Station ®      
Forgalmazza: Vitamin Station Kft. 2131 Göd, Kincsem u.2.  
OÉTI reg. Szám: 15792/2015

BioFlavone-C flavonoidokat (quercetint, rutint, citrus bioflavonoid komplexet), C-vitamint, és csipkebogyót tartalmaz.

flavonoidok növényi eredetű antioxidánsok:

  • elősegítik a vérerek egészségének fenntartását
  • védelmet nyújthatnak a káros szabad gyökök ellen
  • támogatják az immunrendszer megfelelő működését
  • enyhítik az allergiás tüneteket
  • hozzájárulnak a C-vitamin, valamint a többi vitamin és ásványi anyag beépüléséhez

Természetes védelem az allergének, a szabadgyökök és a káros környezeti hatások ellen!

MIT TARTALMAZ A BIOFLAVONE-C?

A BioFlavone-C flavonoidokat (quercetint, rutint, citrus bioflavonoid komplexet), C-vitamint, és csipkebogyót tartalmaz.

MIK AZOK A FLAVONOIDOK?

A flavonoidok sokféle kedvező tulajdonságaik miatt a legnépszerűbb növényi antioxidánsok közé tartoznak. Ezek olyan színes vegyületek, melyek sok gyümölcsben és zöldségben megtalálhatók. Fontos szerepet töltenek be a C-vitamin szintézisben és megkötik a káros szabadgyököket.

Legismertebb flavonoidok a quercetin, a rutin, és a heszperidin. A növényi flavonoidok nagy része főzés hatására sem bomlik le, nem úgy, mint pl. a C-vitamin, melyet jelentősen károsít a magas hőmérséklet.

A flavonoidok elősegíthetik a vérerek egészségének fenntartását, védelmet nyújthatnak a káros szabad gyökök ellen. Hozzájárulhatnak az immunrendszer megfelelő működéséhez, valamint a többi vitamin és ásványi anyag beépüléséhez.

A FLAVONOIDOK FELFEDEZÉSE

Kevesen tudják, hogy a C-vitaminon kívül a flavonoidokat is Szent-Györgyi Albertnek köszönhetjük. Mint a legtöbb nagyszerű felfedezés, ez is a véletlen műve volt. Szent-Györgyi először szennyező-anyagnak gondolta a flavonoidokat, majd egy kísérlet során rájött nélkülözhetetlen szerepükre, illetve, hogy a C-vitamin is csak flavonoid jelenlétében tud megfelelően hasznosulni.

A VÉREREK KARBANTARTÓJA

Megesett már, hogy estére lábai megduzzadtak és fájdalmasan feszültek? Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy a vénák –különböző okok miatt- nem képesek visszapumpálni a vért a szívhez, ezért az ott marad és pang, a különböző anyagcsere termékek pedig kiszivárognak a szövetek közé. A flavonoidok bizonyos esetekben eredményesek lehetnek a panaszok enyhítésében. Mérséklik a kapilláris szivárgást (ödémásodást) és javítják a vérkeringést is.

ALLERGIÁS TÜNETEK ENYHÍTÉSÉRE

A flavonoidoknak C vitaminnal kiegészítve allergiaellenes hatásuk is van. Csökkentik az allergia kellemetlen tüneteit, így a pollenszezon eldugult orrok, és viszkető szemek nélkül vészelhető át.

A C-VITAMIN

Tavasszal növekszik C-vitamin igényünk, a hozzáférhető növényi táplálékokban viszont ez egyre csökken; a téli tárolás, illetve a hosszú utaztatás végett.

A C-vitamin szervezetünk legtöbb életfolyamatában nélkülözhetetlen szerepet játszik. Hiánya különböző tünetekben mutatkozhat meg: fogékonyság a fertőző betegségekre, izomerő csökkenése, szénhidrát-éhség, magas koleszterinszint, fogínyvérzés.

A BioFlavone-C stabil, könnyen hozzáférhető megoldást kínál. A flavonoidok C-vitaminnal való szinergikus együttműködése nagymértékben hozzájárul immunrendszerünk hatékony működéséhez!

Az oldal tetejére