Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az Adatvédelmi és adatbiztonsági szabályzatunk értelmében.
4.995 Ft
4.246 Ft
Kedvezmény: 15%
Forradalmak az ebédlőasztalon. A konyha titkos történelme

Forradalmak az ebédlőasztalon

4.995 Ft
4.246 Ft
Kedvezmény: 15%
Kívánságlistára teszem

Leírás

A konyha történelmének gazdagon illusztrált könyve mitikus eredettörténetekből, bizarr receptekből, és sok egyéb hozzávalóból!

Az éhség és az ízlés kéz a kézben járva formálta a civilizáció fejlődését. Mindegy, hogy háború vagy pestisjárvány dúlt-e épp, esetleg forradalmak vagy népvándorlások borzolták a kedélyeket, enni mindig kellett. A legtöbb esetben a történelem alakulása azon múlt, hogy a népnek volt-e mit ennie, avagy éhínség gyötörte őket.

A Forradalmak az ebédlőasztalon - A konyha titkos történelme című könyv a történelmi tények és legendák határán egyensúlyozva lebbenti fel a fátylat több pikáns rejtélyről. A British Library gyűjteményéből válogatott, lenyűgöző képekkel illusztrált könyv sokoldalúan igyekszik bemutatni a mindennapi fogások és konyhai eljárások mögött rejtőző, lélegzetelállító történeteket. Mi a kapcsolat a francia forradalom és a terített asztal között? Mi köze a puding sűrűségének a gyarmatosításhoz? Hogy jön a limonádé a bubópestishez? Milyen különös kapcsolata van a pontynak a keresztes háborúval? Hogyan találkozott Byron a barnamártással? Hogy használták fel a csilit a kannibál konyhaművészetben? A szerző ilyen, és ehhez hasonló, érdekes és szórakoztató témákat boncolgat hiánypótló művében.

A tartalomból:

  • A ponty és a keresztes háború
  • Limonádé pestis idején
  • Elfogyott a levespor
  • Muti, kit eszel?
  • Forradalom az ebédlőasztalon
  • Jó, hogy szósz!
  • Móka kakaózni
  • Én úgy mondom, hogy omlós
  • Ez nem piskóta
  • Az étel sűrűje

Az oldal tetejére